Barion Pixel

Milyen vitaminokat adjunk kisgyermekeinknek immunrendszerük erősítése érdekében?

Bölcsődés, óvodás, de még akár kisiskolás gyermekeknél is előfordulnak a gyakori vírusos megbetegedések. Azon túl, hogy természetesen csemetéink betegsége önmagában rossz érzés nekünk, szülőknek, nekik sem kellemes végig szenvedni ezeket.

Ahhoz azonban, hogy a kicsik megszerezzék az ellenállást, sajnos többször át kell esniük betegségeken. Jellemzően a közösségbe kerüléskor kezdődnek a folyamatos, akár több hétig is elhúzódó kóros állapotok.

Ezeknek a megbetegedéseknek vírus az okozója szinte minden esetben. Vírus ellen nincs gyógyszer, az antibiotikumok baktériumra vannak kitalálva. Tehát az immunrendszernek kell leküzdenie a kórt és helyreállítania az egészséges állapotot. Minél erősebb a gyerek immunrendszere, annál gyorsabban és nagyobb hatékonysággal győzi le a betegségeket.

Egy anyukákat csoportosító közösségben arra kerestem a választ, kinek mi vált be e téren. Az eredmény nem bizonyít természetesen semmit, egyik vitaminkészítmény hatékonyságát sem, ahogy hatástalanságát sem. Adott közösségen belüli adatelemzés.

Legtöbben a Béres csepp + C-vitamin kombinációjára szavaztak, de bőven kapott voksot a Forever Kids termék is. A Marslakócskák is még a dobogóra került, majd utána következett a Cebion csepp. Sokan a friss levegőn való tartózkodást részesítik előnyben a vitaminkészítményekkel szemben, vagy azok mellett. Mindenesetre nem nagyon ismerek olyan anyukát, aki ne fektetne hangsúlyt az óvodás, kisiskolás korú gyermekei szervezetének erősítésére.

Szólj hozzá!

További cikkek

Emberi kapcsolatok

Advent angyalai

Valójában advent az elcsendesedés, a magunkba fordulás időszaka. Nem a karácsony előtti nagy bevásárlás, az őrült rohangálás, a kapkodás kellene,

Tovább olvasom