Barion Pixel

Boldog új évet – egy kicsit másképp

boldog új évet

Január elseje van. 2021. január 1. Felkeltem reggel, beléptem a közösségi oldalamra és a rengeteg B.Ú.É.K. köszöntés kicsit elgondolkodtatott. Mindenki várta a boldog új évet. Hát, most itt van. Mindenki kívánja magának, családjának, barátainak, ismerőseinek. Várják a csodát. Hogy majd ez az év boldogabb lesz. Mert valami külső erő azzá teszi.

Azt gondolom, a 2020-as év embert próbáló volt mindnyájunknak. Alapjaiban fordult fel a világunk, gyökerestől rengett meg az addigi rend. Ezt sokféleképpen éltük meg, nem vagyunk egyformák, nem tartunk ugyanott, úgyhogy ez érthető. Viszont a hangsúly véleményem szerint pont ezen van. Hogy hogyan éltük meg a változást.

Vannak, akik feküdtek a kanapén, szidták a rendszert, mindent és mindenkit, vissza akarták kapni a régi életüket. Nem hitték el, hogy az nem működik már. Soha nem lesz a régi, újat, jobbat lehet építeni. Nemcsak lehet, de kell is, különben benne ragadnak egy illúzióban, ami nem az életet szolgálja, hanem a pusztulást.

A legjobban azok jártak, akik felfogták, hogy a világ felborulása valójában egy lehetőség, s ezzel élniük kell. Elfeledték a berögződött, idejétmúlt, használhatatlan mintákat, s elkezdték felépíteni önmaguk és környezetük időszerű, működőképes változatát. Egy új útra léptek, mely passzol az új korszak szemléletmódjával. Ez az életmódváltás egy szemlÉLETmódváltás.

A két véglet között természetesen volt még rengeteg köztes megoldás, ki-ki a maga szintjén és módján megélve azokat.

Nekem személy szerint az a meglátásom, akinek a 2020-as év teljes mértékben katasztrófa volt, annak az összes többi az lesz. Mert aki egyáltalán nem ismerte fel a változtatás szükségességét, az marad a megszokott pocsolyában tovább.

Mindenből lehet tanulni, mindenből ki lehet hozni jobbat és még jobbat. Nincsenek problémák, csak megoldandó feladatok vannak. Szóval a sok „”Boldog új évet!” kívánság helyett álljunk bele az erőnkbe, álljunk újra tengelybe és az üres szavakat váltsa fel a tett, a tudatos cselekvés. Ne csak kívánjuk azt a boldog új évet, hanem valósítsuk meg. Elsősorban a nézőpontunkkal, s aztán ebből adódóan már fokozatosan jelen lesz életünkben az átalakulás, a fejlődés, a módosulás.

Kívánok mindenkinek olyan boldog új évet, melyben mer élni, lehetőségeket megragadni, hibás nézőpontokat megváltoztatni, kiállni magáért és nem utolsósorban meglátni a nehézségekben is az esélyt, a megoldást!

Szólj hozzá!

További cikkek